Avtor: urednik Objavljeno: 24. 03. 2018

Veliki teden 2018

- Na cvetno nedeljo 25.3. vabljeni k blagoslovu zelenja: ob 9:15 se bomo zbrali pred cerkvijo sv. Florjana, potem pa v procesiji prišli v župnijsko cerkev. Popoldne povabljeni na molitev križevega pota na grad. Začeli bomo b 15h v cerkvi sv. Florjana, zaključili v kapeli sv. Jurija na gradu.

- Čaščenje pred najsvetejšim bo v ponedeljek po večerni sveti maši in v sredo pred mašo.

- V torek po večerni sveti maši vabljeni k čiščenju cerkve.

- V četrtek začenjamo velikonočno tridnevje. Ta dan bo sveta maša samo zvečer ob 18:30. Po sveti maši bo še možnost molitve z Jezusom v ječi.

- Na VELIKI PETEK ni svete maše, popoldne ob 15h povabljeni k molitvi križevega pota v cerkvi. Obredi velikega petka bodo ob 18:30. Nabirka velikega petka je namenjena cerkvi v Sveti deželi. Po obredih bo molitev pri božjem grobu.

- Na VELIKO SOBOTO bo zjutraj ob 7h na župnijskem dvorišču blagoslov ognja. Če še imate peč ali štedilnik na drva lahko z gobo pridete k blagoslovu in ogenj odnesete domov. Od 8h naprej bo v cerkvi izpostavljeno najsvetejše za molitev pri božjem grobu. Blagoslov jedil bo vsako polno uro od 11h do vključno 17h. Zvečer ob 19h pa bomo obhajali slovesno velikonočno vigilijo z obredom krsta in birme naših katehumenov.

- Na VELIKO NOČ začnemo vstajenjsko sveto mašo ob 7:45 pri božjem grobu. Maši bosta še ob 9:30 in ob 17h.

- Priložnost za spoved bo med tednom od 17h do 18:15.