Avtor: urednik Objavljeno: 17. 04. 2020

Prenos svete maše na god sv. Jurija

V četrtek 23. aprila 2020, na god glavnega zavetnika mesta Ljubljane sv. Jurija, bo ob 17h iz kapele sv. Jurija na ljubljanskem gradu prenos praznične svete maše. Vabljeni k spremljanju in tako k skupni molitvi za mesto Ljubljana.

Ker ne morete vi k sv. Juriju, zavetniku Ljubljane, lahko on na poseben način pride k vam, preko vaših zaslonov. Sprejmite ga na obisk in tako praznujmo skupaj.

Molitev k sv. Juriju

Zvesti Božji služabnik in nepremagljivi mučenec, sv. Jurij; v Božji naklonjenosti z darom vere in vnet z gorečo Kristusovo ljubeznijo si se pogumno boril proti zmaju nadutosti, laži in prevar. Niti bolečina niti mučenje niti meč niti smrt te niso mogli ločiti od Kristusove ljubezni. Zaradi te ljubezni te goreče rotim, da mi pomagaš po svoji priprošnji, da bom premagoval skušnjave, ki me obkrožajo, in da bom pogumno prenašal preizkušnje, ki me težijo, da bom tako potrpežljivo nosil križ, ki mi je naložen; in ne dovoli, da bi me niti obup niti težave ločile od ljubezni našega Gospoda Jezusa Kristusa. Pogumni zmagovalec v veri, pomagaj mi v boju proti zlu, da bom dosegel krono, obljubljeno tistim, ki vztrajajo do konca.

Molitev za mesto

Molimo za mesto, v katerem živimo; za vse naše someščane, da bi vsak od nas našel človeško sožitje in kraj miru.

Molimo za vse, ki živijo ob nas: za sosede in znance, za naše prijatelje in tudi za tiste, ki nam niso pri srcu, kakor tudi za tiste, ki so nam nadležni.

Molimo za varen promet v našem mestu, da bi nihče ne postavljal v nevarnost svojega življenja in življenja drugih. Gospod, varuj naše otroke pred nesrečami.

Molimo, da bi se lahko odpočili v tišini; za tiste, ki nimajo miru; za to, da bi bilo ozračje zdravo in človeško.

Molimo za tiste, ki v mestu delajo; za delavce po tovarnah, za umetnike in znanstvenike, za učitelje in profesorje, za socialne delavce in vse, ki se trudijo po bolnicah.

Molimo tudi za naše duhovnike; za vse tiste, ki predstavljajo Cerkev, da bi složno zastavili vse svoje sile za dobro našega mesta.

Molimo za tiste, ki iščejo stanovanje, in za tiste, ki so ga izgubili. Za tujce, da bi jih sprejeli z vso vljudnostjo, in za vse, ki jim je usojeno, da ostanejo z nami. Molili bomo tudi za tiste, ki so bogati, da bi vedno znali odpreti svoje hiše in svoja srca vsem potrebnim in nesrečnim.

Molimo za vse tiste med nami, ki so jih prizadele bolezni, nesreče in najrazličnejše preizkušnje; za tiste, ki jih muči strah, dolgčas in obup; za vse tiste, ki so bli iztrgani iz našega občestva, za tiste po zaporih, za duševno prizadete, za umirajoče in za umrle.

Molimo za nas same, da bi bili našega mesta veseli. Pomagaj nam, o Bog, da drug drugega ne bomo mučili z dejanji, ki jih navdihuje sovraštvo, da ne bomo sejali razdora, temveč bomo složno kot eno telo gradili božje mesto tu na zemlji. Amen.