Avtor: urednik Objavljeno: 6. 07. 2021

Vnesite vaš naslov

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA in ŽUPNIJSKI DAN

V nedeljo 20. 6. 2021 smo pri sv. maši ob 9.30 praznovali zaključek veroučnega leta in župnijski dan. Somaševala sta tudi p. Jože Kokalj in p. France Šetar. Bogoslužje sta spremljala župnijski pevski zbor in živahno petje otrok. Prisotni so bili prvoobhajanci, to nedeljo pa je zakrament prvega sv. obhajila prejela tudi Taja Perpar. Pri prošnjah za vse potrebe smo se pomnili njene babice, ki se je pred kratkim poslovila.

Otroci so sodelovali tudi s prošnjami in zahvalami, na oltar so darovali Gospodu srce, kot znamenje ljubezni do Boga in do bližnjega, žogo, kot znamenje njihovega veselja in sproščenosti ter hostije in vino, ki se spremenita v Gospodovo Telo in Kri. Med pridigo jih je p. Silvo Šinkovec spomnil na molitev, ki so se jo naučili za prvo sveto obhajilo: »Jezus, ti si tu. Ti si z mano. Tebi zaupam.«

Štirje veroučenci so prejeli zlato Slomškovo bralno priznanje, dva pa slomškovo bralno pohvalo. P. Silvo se je zahvalil katehistinjam (s. Barbari, Ceciliji in Jani) za njihovo delo v veroučni šoli. Zahvalil se je Maji in Nadi, ki sta od novembra skrbeli za prenos sv. maš po Facebooku in preko T-2.

Ob koncu sv. maše je župnik blagoslovil slovensko zastavo ob prazniku 30-obletnice samostojnosti Slovenije.

Po sv. maši smo poklepetali na dvorišču, mnogi smo se videli spet po dolgem času. Župnijski dan nas je ponovno povezal, bilo je veselo in živahno. Hvala vsem, ki ste se pripravili ta dan, hvala gospodinjam za vse dobrote. Bog povrni.