Avtor: urednik Objavljeno: 17. 07. 2021

Leto sv. Jožefa

Ob jubileju 150. letnice razglasitve sv. Jožefa za zavetnika Katoliške cerkve, je papež Frančišek z apostolskim pismom Patris corde razglasil leto svetega Jožefa, ki se je začelo 8. 12. 2020 in bo trajajalo do 8. 12. 2021.

Molitev k sv. Jožefu:

K tebi sveti Jožef pribežimo v svojih stiskah, in ko smo na pomoč poklicali tvojo sveto nevesto, prosimo zaupljivo tudi tvojega varstva. Pri ljubezni, ki te je vezala z brezmadežno Devico, Božjo Materjo, in pri očetovski ljubezni, s katero si objemal dete Jezusa, te ponižno prosimo, ozri se milostno na delež, ki ga je pridobil Jezus s svojo krvjo, in pomagaj nam v naših potrebah s svojo močjo in priprošnjo. 

O skrbni varuh Svete družine, varuj izvoljeno ljudstvo Jezusa Kristusa; odvrni od nas, ljubezni polni oče, vsako kugo zmot in greha. Podpiraj nas milostno iz nebes, o mogočni naš varuh, v tem boju zoper moči teme, in kakor si nekdaj otel dete Jezusa iz smrtne nevarnosti, tako brani zdaj sveto Cerkev Božjo sovražnega zalezovanja in vsakega nasprotovanja. Varuj nas vsekdar, da bomo po tvojem zgledu in s tvojo pomočjo mogli sveto živeti, srečno umreti in doseči večno zveličanje v nebesih. Amen.

Sveti Jožef, deviški oče Jezusov, prečisti ženin Device Marije, prosi neprenehoma za nas pri Jezusu, Sinu Božjemu, da se bomo v zavetju Njegove mogočne milosti v življenju zmagovito borili in da nam po smrti podeli venec zmage. Amen.

________________

Večni Bog, usliši naše prošnje za posvetitev človeškega dela, da ti bomo z vsem življenjem ugajali in tako prišli v nedoumljivo skrivnost tvoje blaženosti. Prósimo te po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Sv. Jožef delavec, prosi za nas!