Avtor: urednik Objavljeno: 18. 09. 2021

Vnesite vaš naslov

Župnija se pripravlja na izbor članov novega župnijskega pastoralnega sveta.

Župnijski pastoralni svet je župnikovo posvetovalno in delovno telo. Preučuje, načrtuje, izvaja in vrednoti pastoralno delo v župniji. Pogovarja se o verskem življenju, o pastoralnem delu župnije, pripravlja predloge in sklepe ter skrbi za njihovo uresničevanje. Skrbi za bogoslužje, oznanjevanje in dobrodelnost v župniji ter povezanost župnijskega občestva.

Sedanjemu župnijskemu pastoralnemu svetu (ŽPS) je potekel mandat, zato izbiramo nov ŽPS. Prosimo vas, da za člane župnijskega pastoralnega sveta v mandatnem obdobju 2021–2026 predlagate do sedem župljanov, ki jih odlikujejo globoka vera, moralno življenje, razsodnost in ljubezen do Cerkve. To naj bodo osebe, starejše od 16 let, ki so prejeli sveti krst, sveto obhajilo in sveto birmo, dejavni člani župnijskega občestva, pripravljeni s svojimi darovi pomagati župniku ter poglabljati vero in razvijati sposobnosti na področju pastoralnega dela (na župnijskih, dekanijskih in škofijskih srečanjih članov ŽPS).

Člane župnijskega pastoralnega sveta lahko predlagajo župljani starejši od 16 let, ki so prejeli sveti krst, sveto obhajilo in sveto birmo.

Predlagate lahko do 7 članov, naj bodo moški in ženske, starejši od 16 let.

Jutri boste v cerkvi dobili liste za predloge. Vnite jih prihodnjo nedeljo.

In skupaj molimo za dobro izbiro članov novega ŽPS.

 

 

Molitev za modro izbiro članov župnijskega pastoralnega sveta

Dobri Bog, pred nami je za našo župnijo pomemben dogodek, izbira članov župnijskega pastoralnega sveta. Pomagaj nam, da bomo v svojih bratih in sestrah po navdihu Svetega Duha prepoznali tiste, ki bodo to nalogo sprejeli z odprtim srcem in odgovornostjo. Pomagaj vsem župljanom, da jim bomo po svojih močeh pri tem odgovornem delu pomagali, da bomo skupaj skrbeli za bogato življenje župnije.